МАКЕДОНСКИ ИНФОРМАТИВЕН И ИЗДАВАЧКИ ЦЕНТАР - МАКЕДОНСКА ВИДЕЛИНА
Вие сте тука: Почетна страна » Политика » САД поддржуваат преговори за името

САД поддржуваат преговори за името 

sad

Американската дипломатка Викторија Нуланд во Скопје изрази поддршка за решавање на спорот за името, по што Македонија би добила отворени врати за прием во НАТО и во ЕУ.

САД силно ќе продолжат да го поддржуваат процесот во ОН за решавање на проблемот со името со цел Македонија да го добие заслуженото место во НАТО и Европската унија. Ова го истакна американскиот помошник-државен секретар за европски и евроазиски работи Викторија Нуланд во изјава по средбата со премиерот Никола Груевски.

Одговарајќи на прашање дали проширувањето се уште останува приоритет за НАТО. Нуланд рече секако, нагласувајќи дека тоа особено се однесува за Македонија.

Add a Comment