МАКЕДОНСКИ ИНФОРМАТИВЕН И ИЗДАВАЧКИ ЦЕНТАР - МАКЕДОНСКА ВИДЕЛИНА
Вие сте тука: Почетна страна » Актуелности » Иванов на манифестацијата „Македонија во чест на Свети Кирил“ во Рим

Иванов на манифестацијата „Македонија во чест на Свети Кирил“ во Рим 

ivanov-rim

Шефот на државата во базиликата „Свети Климент“,положи венец на гробот на Свети Кирил. Македонскиот претседател и ги посети и базиликите „Санта Марија Маџоре“ и „Сан Паоло“, кадешто положи цвеќиња на гробот на Свети Павле.

 

Претседателот Иванов престојуваше во посета на Италијанската Република и Светата Столица во Ватикан, во рамките на манифестацијата „Македонија во чест на Свети Кирил“.

Шефот на државата во базиликата „Свети Климент“,положи венец на гробот на Свети Кирил.

Македонскиот претседател ги посети и базиликите „Санта Марија Маџоре“ и „Сан Паоло“, кадешто положи цвеќиња на гробот на Свети Павле.

Претседателот Ѓорге Иванов присуствуваше на аудиенцијата кај Папата Франциско.

Во Ватикан се сретне и со државниот секретар на Светата Столица, кардиналот Пјетро Паролини.

Add a Comment