МАКЕДОНСКИ ИНФОРМАТИВЕН И ИЗДАВАЧКИ ЦЕНТАР - МАКЕДОНСКА ВИДЕЛИНА
Вие сте тука: Почетна страна » Актуелно » Дачиќ: Албанските политичари се закана за стабилноста на Балканот

Дачиќ: Албанските политичари се закана за стабилноста на Балканот 

dacic

- Албанските политичари се главната закана за мирот и стабилноста не само на Балканот, туку и во Европа, изјави српскиот прв вицепремиер и министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ.

- Европската унија треба да признае дека албанските политичари се главната закана за мирот и стабилноста не само на Балканот, туку и во Европа, изјави српскиот прв вицепремиер и министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ.

Во однос на изјавата на шефот на косовската дипломатија Енвер Хоџај за грчки весник, во која вели дека, „Голема Албанија не е на дневниот ред ниту на косовската елита, ниту на Албанците во целина“, Дачиќ смета дека не е целосен апсурд.

Додаде дека Србија се докажала како партнер, а не како провокатор, и порача дека ја заслужува довербата на меѓународната заедница.

Add a Comment