МАКЕДОНСКИ ИНФОРМАТИВЕН И ИЗДАВАЧКИ ЦЕНТАР - МАКЕДОНСКА ВИДЕЛИНА
Вие сте тука: Почетна страна
СВЕЧЕНО КАКО И СЕКОЈА ГОДИНА

СВЕЧЕНО КАКО И СЕКОЈА ГОДИНА

„ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО НОВИ САД“ Во организација на здружението „Кирил и Методиј“од Нови Сад, се ...

СВЕТОТ ГО ГЛЕДАШЕ СО СВЕТИЛКА ВО СРЦЕ

СВЕТОТ ГО ГЛЕДАШЕ СО СВЕТИЛКА ВО СРЦЕ

СЕЌАВАЊЕ Наскоро, поточно на 25 јули, се навршуваат 4 години од ненадејното и прерано заминување на поетот, ...

ГОСТИН ВО ОВОЈ БРОЈ: СЛАВИЦА ПЕЈОВИЌ

ГОСТИН ВО ОВОЈ БРОЈ: СЛАВИЦА ПЕЈОВИЌ

Славица Пејовиќ родена е во Мокрин покрај Кикинда. Класична гимназија завршила во Пожаревац, а Факултет на политички ...

МУЗИЧКАТА МАГИЈА НА ИРЕНА ЈОСИФОСКИ

МУЗИЧКАТА МАГИЈА НА ИРЕНА ЈОСИФОСКИ

Веќе со првиот допир на инструментот виолончело, Ирена Јосифоски збунува и восхитува. Некогаш „чудо од дете“, денес ...

ЦЕНТАРОТ НА ВНИМАНИЕТО
ВРЕМЕ НА ПРАВНА РАЗРЕШНИЦА, ИЛИ СЕУШТЕ ПОЛИТИЧКО ПРЕСМЕТУВАЊЕ Македонската држава влегува во ново поглавје ... Целиот напис
Чини се дека македонската држава полека излегува од политичката криза. Претседателот Иванов го даде ...
ЦЕНТАРОТ НА ВНИМАНИЕТО
Актуелно
Меѓу бројните гости на оваа церемонија беше поканат и претседателот на Националниот ... Целиот напис
ВД Заштитникот на граѓаните на Р. Србија Милош Јанковиќ во Белград организираше ...
Меѓународниот традиционален фестивал ,,Маглиќ“, оваа година беше посветен на презентацијата на македонското ...
- Албанските политичари се главната закана за мирот и стабилноста не само ...
Најнови вести
Претставничката на мисијата на ОБСЕ во Србија, задолжена за националните малцинства г-ѓица Милица Родиќ, во рамките на редовната активност на оваа ... Целиот напис
Негување на традицијата „Зелникфест 2017 Непосредно на почетокoт на летото во прекрасниот амбијент на здружението ,,Вардар“ ...
Со 62 гласа „за“, 44 „против“ и пет „воздржани“ избрана новата Влада на Република Македонија. ...
Повеќевековната традиција на македонскиот јазик е втемелена во дефиницијата, според која   судбината негова е и ...
Македонија
Ликовното творештво на Македонците во Србија е во сѐвкупната епопеја на балканската митологија      Нивните слики допираат два света. Едниот е на ... Целиот напис
Шефот на државата во базиликата „Свети Климент“,положи венец на гробот на Свети Кирил. Македонскиот претседател ...
Коментрајќи ја ситуацијата на Балканот, оценува дека по огромниот напредок по конфликтот во 1990-те, сега ...
Повеќе вести и статии
„ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО НОВИ САД“ Во организација на здружението „Кирил и Методиј“од Нови Сад, ...